Reunion utowo Reuni ( Buat Alumni SMPN 1 Banyuwangi ’83)

Kata Reuni hang diadopsi soko negorone Pangeran Hilarry iku maknane pertemuan kembali  ( bekas teman sekolah, kawan  seperjuangan , dsb ) setelah berpisah cukup lama. Iki menurut Kamus Besar Bahasa Indonesia. Kadung mbah Google klawan Mbok Wikipedia hang sempat mampir nang  Ngayugjokarto nyatakaken kedegi  , “Kelas Reuni punika satunggiling patemon mantan konco sakelas, biasane ngatur ing cedhak utawa sing lawas sekolah dening anggota saka kelas saiki utawa nyedhak sing ulang taun sing lulusan. Mantan guru uga diundang. Umumé, peserta reuni utawa ngelingi  reminisce babagan sing dina sekolah digunakake dadi, kanthi rinci ngelengke kanca sing kaya nosy, lan dhateng ing crita apa kedaden kanggo saben wong wiwit pamisah munggah lan kasebar. Lulusan biasané banget ngangap karo cara sing urip diowahi yen dibandhingake manggon sing mantan konco sakelas, lan kadhangkala aran pressured diajak akeh bab sing sukses Careers, pribadi prestasi, lan sesambetan kaliyan liyane  nomer uga melu kelas Reuni Reuni hadiah kanggo ing institusi pendidikan ngangap “.

Nah, tambah bengung kan riko? Maklum Mbah Google iki mageh keslea-sleo ilate, mosok diwolak-walek susunane yah! Kapan kedegu – hang bener – takokno  Pak Mansur byaen weh! ( Guru Bahasa Daerah – bengen sindirane Pak Mansur iku : Masak kamu (yang Jawa) kalah dengan Yosaphat Bagus Purnama yang pinter nulis ho-no-co-rok , padahal dia( maaf) Suku Cina! Sak kelas 3A bengen cuman cengengesan  sambil mikir bener pisan opo jare Pak Mansur ….he…he…( Mulo Yosapahat iku pancen pinter ngukir tulis Jowo dibandingaken isun wk..wkw..wkk)

Dadi singkate Reuni iku maknane kangen-kangenan lah balek nostalgia ambi konco-konco lawas, iso sak kelas bahkan sak sekolahan. Mergo iki heng tau kecaruk saklawase 27 tahun , mesti yo pangling kabeh. Bengen mageh imut –imut saiki amit-amit. Bengen rambute ireng saiki ngembang jambu klampok. Ojo lali , poro guru ugo diundang. Nah, tentang nostalgik ambi guru iki isun duwe cerito dulur!

Sssstttt! Isun tau dikampleng Bu Sujiarto yah lek. Gara-garane si Bintang Komar (ponakane Pak Mudafir iku) guyon ambi sopo yoh (isun lali) waktu dimulang Bahasa Indonesia kelas loro  . Prasan isun  hing milu guyon –cuman karena saya berada di dekat (kanan ) Komar sebab mau pinjam apa gitu – ih malah saya dipanggil . Isun sing segera merespon sebab pandangan beliau ( Maaf, ya Bu) kan tidak lurus kepada yang dipanggil- kirain manggil Komar  (sesab pupil mata beliau ke Komar). Saya jadi tenang-tenang saja – nyantai – nyantai byaen . He…he…hehhhh….malah marah beliau…lalu….mendekati kami ..tiba-tiba …..PLENKKKK!!!!(welek ditampar lek!), pipiku memerah….daku meneng baen wes meratapi nasib ( ambi byewek ato osing lali weh ).

Peristiwa iku membekas lek…Bahasa Indonesia dak saya sukai ! Ya, bukan sebab peritiwa itu seorang tapi ada sastranya itu lho yang bikin dak PEDE tampil. Ha..ha…malu berakting di depan umum ..coy! Jadi Pelajaran Bahasa Indonesia wes gak minat blasssss!

Dak terpikir apa dibalik makna peristiwa iku. Waktu demi waktu berlalu . Lulus SMP masuk SMPP. Tetap Bahasa Indonasoa ndak diminati dan digeluti. Biasa ae wes…justru Inggris ( ketate Bu Sumarni ngapalkan kosakata) , Matekmatek..an ( Nek Pak Afandi ngajari rodok gak ngerti aku ), Geofisika ( Sueneng n kagum ngajare Pak Sarmadi ), Fisika ( bengen tahu diajari Pak Imam ambi pak Sugianto rasane)  …wow…keren!!!!! Sedang Ekonomi ( Pak Soli yoh ) hing demen yah isun ambi pelajaran sejarah-sejarah ngapalaken lahire wong-wong yah!Mangkane isun ngamet jurusan IPA di SMPP. Maka luluslah ……ketrimo nyang FKIP UDAYANA waktu iku (1986) saiki UNDIKSHA SINGARAJA.

HEEHHHHHH! APA YANG TERJADI! Ternyata saya tidak diterima di jurusan Bahasa Inggris (diploma) tapi  diterima di Jurusan BAHASA INDONESIAAAAA! DIPLOMA II. ( Jujur yah…(waktu iku) kirain diploma iku hubungane ambi departemen luar negeri dudu guru). Jadi ya somust go on gitu lhoh…..

Apa mau dikata,  nasi sudah jadi bubur…mau dijemur dudu cengkaruk arane ko! Yo wis…sudah keceplung ( delep-depne sisan). Sejak itu mulai mencintai bahasa Indonesia. Mulai oret-oret bikin puisi ( Yang minat baca klik Page https://paktris.wordpress.com/) dst…

Akhirnya tahun 1988 lulus lalu 1989 datang SK Pengangkatan jadi Guru Di SMPN 3 Kintamani, pangkat II/b dengan gaji Rp 43.000- an. Yakni guru BAHASA INDONESIA.

Oh ala Gusti Allah! Inilah kiranya arti “ TAPAK LIMA JARI “ Ibu Sujiarto yang hinggap di pipi mungilqu saat itu. Beliau weruh sak gurunge winarah (ha..ha..ha…asal nyrocos ki), saya diplot untuk menerima warisan ilmu leluhur lewat aji “ TAPAK LIMA JARI “.

Matur Nuwun , Bu! Kulo crito niki mboten kok dendam, nanging cuman ngungkapaken rahasia dibalik peritiwa MALARI ( malapetaka lima jari) he..he…Niko, lho Bu…damel ngramekaken REUNIAN rencang-rencang! Matur nuwun sanget nggih bu/pak..tanpa panjenengen poro guru sedoyo …..kulo lan rencang-rencang niki nggih mboten wonten napa-napane! Sungkem kulo, Bu/Pak!

Tags:

Tinggalkan Komentar Ya!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: